Vi ger dig en trygg upplevelse

Är det säkert att flyga ballong?

Ja absolut!

Flygning i luftballong är en mycket säker form av flygning och ballongflygning i Sverige sker under mycket strikta regler och kontroll. Vi är licensierade för kommersiell flygning under den danska Trafikstyrelse och svenska Transportstyrelsen och alla våra duktiga piloter är certifierade att flyga kommersiellt. Alla våra ballonger är av de senaste modellerna och fullt utrustade med säkerhetsutrustning enligt Transporttsyrelsens regler.

Är jag försäkrad när jag flyger med er?

Då vi är ett företag med licens till kommersiell flygning är du alltid fullt försäkrad hos oss enligt TransportStyrelsens regler.

Får jag själv prova att flyga ballongen?

Nej. Alla våra piloter är certifierade och mycket erfarna, och vi tror att det är bäst att låta dem ta hand om själva flygningen. Men de vill mer än gärna svara på frågor om hur de blev passionerade ballongpiloter, och hur det hela fungerar.

Om jag är gravid, får jag flyga då?

Tyvärr är det av säkerhetsskäl inte möjligt att flyga med ballongen, om du är gravid efter den tolfte veckan. Om du blir gravid efter att du har köpt en biljett, vill vi förlänga biljettens giltighetstid till efter du har fött. I detta fall ber vi dig vänligen att kontakta oss och skicka en kopia av din journal som du får från din läkare.

Kan jag flyga med om jag är handikappad?

Vi arbetar hårt för att kunna garantera att personer med funktionshinder också har möjlighet att delta i ballongturen med oss, om det är möjligt och säkert att göra detta.

Eftersom alla situationer är olika och vissa funktionshinder utgör en större utmaning än andra när det gäller ballongflygning, ber vi dig vänligen att kontakta oss innan du köper en biljett och bokar in dig på en flygning. Således kan vi ge dig de bästa möjliga råd, och vidare om vi skal arrangera speciell hjälp för att ta emot dig och garantera din säkerhet på flygturen.

Vi kan ge information om handikappfrågor efter olika utgångspunkter på begäran. Tyvärr är det av säkerhetsskäl inte möjligt att ha passagerare i korgen, som är beroende av en rullstol.

Om jag har någon skada/sjukdom, får jag flyga då?

Det är passagerarens ansvar att se till att de inte lider av tidigare medicinska tillstånd som kan förvärras av ballongflygningen eller som kan hindra dem från att delta i flygningen på ett säkert sätt. Fråga din läkare om råd om du är osäker.

Jag såg en annan ballong flyga i området. Varför blev då min flygning inställd?

Det är pilotens beslut som avgör om vi flyger eller inte, detta är inte relaterat till vad andra piloter gör. Våra piloter bedömer situationen efter de mest exakta och tillgängliga väderinformationerna och fattar sina egna beslut med säkerheten som första prioritet.

Det kan ha varit en privat ballong du såg. De får lov till att flyga i större utmanande väderförhållanden än ballonger med tillstånd för kommersiell flygning som våra. I allmänhet är privata ballonger även mycket mindre än ballonger som tar passagerare, och därför lättare att montera upp och landa.

Finns det vikt-, höjd- eller åldersrestriktioner?

Barn skal vara minst 7 år gamla och cirka 130 cm långa för att kunna deltaga i flygningen.

Barn under 16 år skal ledsagas av en vuxen. Vi vet att våra passagerare kan ha olika form och storlek, men på grund av vikt, säkerhet och begränsat utrymme i korgen, ber vi alla passagerare som väger mer än 130 kg, att köpa en extra plats.

Köp en ballongflygning, till dig eller som gåva